Mate 9 punjac

Na simpoziju u Japanu predstavljena je i prva na svijetu litij-ionska baterija s grafenom koji omogućuje učinkovitije hlađenje i zadržavanje funkcionalnosti pri visokim temperaturama.

Na 57. simpoziju o baterijama održanom u japanskom gradu Chibi, Huawei je objavio da je ostvario značajan uspjeh u istraživanju na području tehnologije litij-ionskih baterija. Tom prigodom predstavio je i prvu na svijetu dugotrajnu litij-ionsku bateriju koja koristi grafen kako bi izdržala visoke temperature. Ovaj značajan uspjeh predstavio je istraživački tim Watt laboratorija, institucije koja je dio središnjeg Huaweijevog istraživačkog instituta.

Rezultati Huaweijevog istraživanja pokazali su da korištenje grafena omogućuje učinkovito hlađenje litij-ionskih baterija te da one ostaju u potpunosti funkcionalne i pri radnim temperaturama od čak 60°C, što je 10°C više u odnosu na trenutno postojeće granice od 50°C.

Isto tako, životni vijek litij-ionskih baterija potpomognutih grafenom dvostruko je duži od standardnih litij-ionskih baterija.

Trajna posvećenost inovaciji temeljna je komponenta Huaweija, a predstavljena tehnologija donijet će značajne promjene ne samo u području mobilne telefonije, nego i u području baznih stanica, električnih automobila i dr.

Na prošlogodišnjem simpoziju o baterijama u Japanu, Huaweijev Watt laboratorij isto je predstavio značajnu inovaciju, i to u tehnologiji brzog punjenja. Uz pomoć ove tehnologije, bateriju kapaciteta 3000 mAh u svega pet minuta moguće je napuniti do 48 posto kapaciteta, a Huawei ju je i uspješno komercijalizirao.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here