Adobe Logo

Adobe se našao na meti hakera. Prema informacijama koje je tvrtka objavila Adobeovi serveri su bili žrtva sofisticiranog cyber napada, a kao rezultat toga ukradene su informacije 2.9 milijuna korisnika, a ukraden je i izvorni kod nekih programa.

Brad Arkin, direktor Adobeovog odjela za sigurnost izjavio je kako su hakeri došli do vrlo vrijednih podatka poput imena i prezimena korisnika, broja kreditnih kartica, datuma njihovog isteka, informacijama o narudžbama.

Tvrtka obavještava sve korisnike čiji su podaci o kreditnim i debitnim karticama ukradeni o ovom slučaju, a obavještavaju i financijske institucije da provjere transakcije kako bi se spriječila zlouporaba.

Kako bi se smanjila daljnja mogućnost napada, svi Adobeovi ID korisnika su resetirani, a o slučaju je ,naravno, obavješteno i pravosuđe.

Osim navedenog, Hakeri su se domogli i izvornog koda Acrobata, ColdFusiona, ColdFusion Buildera kao i još nekih programa.

Adobe je izdao i upute kako resetirati svoju lozinku, a na istoj stranici možete naći detaljnije informacije o ovom napadu.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here