Google Photos 1

Prvog dana kolovoza Google+ fotografije više neće postojati, objavio je Google na profilu na navedenoj društvenoj mreži.

S obzirom da je u svibnju predstavljen novi servis za pohranu fotografija i video zapisa u Googleovom cloudu pod nazivom Google Photos (Fotografije) nije čudno da je tvrtka odlučila reći zbogom starom servisu.

1.8. će Android verzija prestati s radom, a ubrzo nakon toga isto će se dogoditi i s verzijom za iOS. Google navodi da ukoliko još uvijek koristite stari servis da je vrijeme da se prebacite na novi. Sve fotografije i video zapisi biti će automatski pohranjeni na Fotografijama pa nema razloga za brigu.

Prilikom prelaska potrebno je preuzeti stand-alone aplikaciju iz Google Play trgovine ili AppStorea, ovisno koji uređaj koristite kako bi mogli uključiti automatsku sinkronizaciju.

Svim vašim fotografija možete pristupiti i putem weba na adresi https://photos.google.com/.

Novi servis ima nekoliko prednosti u odnosu na stari. Prva prednost je neovisnost od Google+, odnosno ne morate imati profil na ovoj društvenoj mreži za korištenje ove usluge. Druga velika prednost je što fotografije kvalitete do 16 MP i videa kvalitete do 1080p pohranjeni u Google Photos ne ulaze u kvotu na vašem Google računu, odnosno možete neograničeno spremati vaše uratke s Android i  iOS uređaja. Dovoljno je spojiti se na Wi-Fi mrežu i aplikacija će automatski napraviti backup željenih mapa s slikama ili video zapisima na vašem uređaju.

Google Photos 2

Osim gore navedenih prednosti, novi servis je mnogo bolje koncipiran, jednostavniji za korištenje i bogat dodatnim opcijama poput izrade foto albuma, foto priči gdje možete sami napraviti priču s nekog izleta ili nekog drugog događaja.

Google je korisnicima i ponudio dodatne opcije poput automatskog označavanja fotografija po mjestima ili stvarima, mogućnost dodavanja foto filtra, automatskog poboljšavanja slika, jednostavno preuzimanje ili dijeljenje putem Google+, Facebooka ili Twittera.

Svi oni koji ne žele preći na novi servis mogu putem usluge Google Takeout preuzeti sve do sada spremljene materijale.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here