Google novi izgled

Još 2014. Google je predstavio Material design u sklopu Android 5.0 Lollipopa.  Od onda ovakav dizajn je široko prihvaćen pa se raširio po Android aplikacijama, Chrome OS-u ali i na mnogim web stranicama i sada predstavlja svojevrstan standard u dizajnu.

Google je većinu svojih aplikacija i servisa uskladio s pravilima Material designa, osim na svoje dvije najvažnije usluge – Google pretraživanju i YouTubeu.

Već neko vrijeme se testira novi izgled YouTubea da desktopu, gdje bi kanali trebali dobiti novi izgled, a glavi izbornik bi trebao biti smješten u tzv. hamburger menu.

Osim YouTubea novi izgled uskoro najvjerovatnije stiže i na Google stranicu pretraživanja znanu kao SERP. Engadget je objavio snimak zaslona novog Material designa u stranici pretraživanja. Na njemu se vidi kako se rezultati prikazuju u bijelim karticama na svijetlo sivoj pozadini. Osim ove promjene, kartice s informacijama koje su se do sada prikazivale s desne strane su prebačene na lijevu stranu skupa se rezultatima pretraživanja.

Google stranica pretraživanja

Ostale promjene uključuju i svijetlo sivu pozadinu na početnoj Google.com stranici i manje izmjene u oblicima ikona. Trenutno su ove promjene vidljive manjem broju odabranih korisnika i nije poznato kada bi trebale biti dostupne milijunima korisnika diljem svijeta.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here