Google Messenger

Google je izbacio još jednu aplikaciju za dopisivanje pod nazivom Google Messenger koja se od danas može preuzeti iz Play store-a

Razlog izlaska ove aplikacije nam još uvijek nije jasan s obzirom da tvrtka ne misli napustiti Hangoute, koji su i ovako integrirani u operativni sustav i ne mogu se izbrisati iz uređaja. Google Messenger će biti defaultna aplikacija za SMS/MMS u novoj verziji Androida Lollipop, a mogu ga koristiti svi koji posjeduju Android 4.1 i novije uređaje.

U cijeloj ovoj priči postoji još jedan paradoks. Prema nekim najavama tvrtka je odlučila „olakšati“ novu verziju Androida od nepotrebnih Google aplikacija kojih je sve više, a korisnici će sami odlučiti koju od aplikacija instalirati na svoj uređaj.

S druge strane, Google proizvođače želi natjerati da što više njihovih aplikacija dolaze predinstalirane, bez mogućnosti za njihovu deinstalaciju. Srećom, u slijedećih nekoliko mjeseci bi Android 5.0 trebao stići na velik broj uređaja, pa će se vidjeti kakav je dogovor između Googlea i ostalih prozivođača.

Vratimo se Google Messenger-u, koji se ne razlikuje od ostalih aplikacija za slanje tekstualnih poruka. Naravno, i s ovom aplikacijom korisnici osim tekstualnih poruka, mogu slati audio poruke, emojie i fotografije, a moguće je odabrati i unikatnu pozadinu za svaki od razgovora, kao u Viberu.

Nastanak ove aplikacije je najvjerovnije svima onima koji ne žele / ne vole koristiti Hangoute koji i nisu na listi najpopularnijih aplikacija prvenstveno zbog sporosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here