Prilikom predstavljanja Allo i Duo aplikacija Google je dao informaciju kako Hangouts ne odlazi u povijest, no to nije posve točno.

Kao što je poznato proizvođači su dužni na uređaje instalirati cijeli paket Googleovih aplikacija među kojima su Google+, Karte, YouTube i Hangouts. Od 1.12. Google Hangouts više neće morati biti predinstlirani na Android uređaje, već će ovu aplikaciju zamijeniti upravo gore navedeni Google Duo.

Naravno, ovo ne znači da oni koji koriste Google Hangouts više neće moći koristiti ovu aplikaciju, samo će biti potrebno preuzeti je iz Google Play trgovine.

U cijeloj ovoj priči je čudno što Google Duo i nije neka zamjena za Hangouts jer se radi o aplikaciji za videopozive. S druge strane Google Allo je nova aplikacija za slanje poruka poput Facebook Messengera i WhatsAppa pa bi samim time bio logičniji izbor kao zamjena za Hangouts.

Hangouts ostaju integrirani u Google račun i aplikacije poput kalendara, Google Diska i Dokumenta, no sada će se fokus prebaciti na poslovne korisnike.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here