Skype Logo novi

Skype Logo novi

Microsoft je odlučio ugasiti Skype aplikaciju za Windows 8 moderno sučelje. Do sada je bila situacija da su korisnici Windowsa 8 mogli koristiti dvije odvojene aplikacije za Skype – jednu za klasično desktop sučelje, dok je druga bila namijenjena za korištenje putem modernog sučelja.

Ova verzija je bila prilagođena za upravljanje putem dodira i već duže vrijeme je bila dostupna u Windows Storeu, međutim kako sada stvari stoje Microsoft je odlučio ovu aplikaciju ukinuti.

Počevši od 7.srpnja svi koji koriste ovu modernu aplikaciju morati će se prebaciti na klasičnu desktop aplikaciju, kojom će se moći upravljati putem miša i tipkovnice, ali isto tako i putem dodira.

S obzirom da su Windowsi 8 bili malo konfuzni jer su imali zasebne aplikacije za desktop, a zasebne za moderno sučelje, mnogima je to stvaralo probleme jer su morali imati instalirane obje verzije ukoliko su željeli ponekad koristiti dodirno sučelje, a ponekad upravljanje putem miša. S obzirom da Windowsi 10 izlaze krajem idućeg mjeseca, ekipa iz Microsofta očito želi „pripremiti teren“ za novi operativni sustav.

Sam proces prebacivanja je slijedeći, 7. srpnja će svi oni koji koriste modern aplikaciju biti zamoljeni da se prebace na desktop verziju. Naravno, ovo ne vrijedi za sve one koji i ovako već imaju instaliranu dekstop aplikaciju.

Iz Microsofta su obavijestili kako nakon prebacivanja aplikacija svi razgovori će ostati pohranjeni narednih 30 dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here