Foxit Reader 6.2

Unatoč što većina korisnika za pregledavanje PDF datoteka koristi Adobe Reader, postoje i brojna (uglavnom besplatna) alternativna rješenja, a jedno od njih je i Foxit Reader.

U odnosu na prethodnu verziju , verzija 6.2 je kompletno redizajnirana, te sada izgleda skoro potpuno isto kao i sučelje MS Officea 2013, a korisnici mogu odabrati i jedan od šest predefiniranih skinova sučelja. Na vrhu se nalazi izbornik s ribbonima, putem kojih se može brzo doći do svih alata u programu. Zanimljivo je da osim za čitanje, Foxit Reader se može koristiti i za kreiranje PDF dokumenata.

Program ima podršku za više istovremeno otvorenih tabova, što omogućava jednostavnije prebacivanje između dokumenata. Sav tekst može biti selektiran, a moguće je ubaciti i vlastiti tekst putem Writer alata, podcrtati ga, označiti ga bojom.

Zanimljivo je da osim za čitanje, Foxit Reader se može koristiti i za kreiranje PDF dokumenata.

Od ostalih opcija tu je i digitalno potpisivanje dokumenta, alat za crtanje, dodavanje privitaka. Osim pohrane na lokalni disk, Foxit Reader 6.2 nudi opciju pohrane dokumenta u Evernote ili dijeljenje putem Facebooka ili putem emaila. Korisnici mogu i rotirati, zoomirati ili napraviti snap-shot (snimku) određenog dijela dokumenta.

Kao što smo naveli, program je besplatan za preuzimanje i možete ga naći na službenoj stranici tvrtke.  Instalacijska datoteka iznosi oko 38 MB, a program instaliran na računalo zauzima oko 100-njak MB. Kao i kod mnogih freeware programa, treba pripaziti prilikom instalacije programa, kako se na računalo ne bi instalirali nepotrebni programi i alatne trake.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here