Foxit Reader je besplatan program s zanimljivim sučeljem a namijenjen je otvaranju (čitanju) PDF datoteka.  Svoju popularnost je stekao za vrijeme dok su verzije starije  Adobe Reader–a  bile spore i glomazne za izvođenje na starijim računalima. Korisnicima je trebala alternativa i mnogi su je pronašli upravo u ovom programu.

Ovaj program je brz, malen i ne zauzima mnogo radne memorije. Sama instalacijska datoteka zauzima manje od 15 MB, a na disku zauzima oko 30ak MB (za razliku od Adobe Reader-a koji zauzima preko 100 MB).

Sučelje

Prilikom prvog pokretanja, Foxit Reader čarobnjak vam pomaže odabrati izgled sučelja i način pregledavanja dokumenta (preko cijelog zaslona i s izbornicima). Naravno, te opcije se mogu i naknadno izmijeniti. Moguće je odabrati standardno sučelje i „Office“ sučelje koje je slično sučeljima koje nalazimo u Microsoft Office-u.

Na glavnom prozoru, osim dokumenta, nalaze se izbornici za prikaz slojeva, komentara, thumbnailova i priloga. Na dnu se nalazi traka s pokazivačem broja stranice, kao i opcija odabira stranice.

Prikaz i ispis

Prikaz teksta u Foxit Reader-u je odličan, jednino postoje zamjerke kod čitanja nekih pisanih fontova.
Za označavanje. Korisnik ima na raspolaganju  više alata, poput alata za isticanje pozadine teksta u nekoj boji, precrtavanja teksta. Također moguće je umetnuti neki od simbola ili predloženih geometrijskih likova.

Opcije prilikom ispisa dokumenta su također vrlo dobro napravljene, pa je tako moguće, osim ispisa cijelog dokumenta, ispisati samo komentare, ili pak odabrati stupanj uvećanja / umanjenja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here