Kako je Facebook prepunio stranicu Novosti s oglasima, a oglašivača je sve više, potrebno je pronaći nova rješenja kako bi se korisnicima plasirao relevantan oglas. Tvrtke je odlučila da više neće trpati dodatne oglase u Novosti jer su još lani zaključili da više nema mjesta, već će tražiti alternativna rješenja.

Na žalost mnogih, oglasi će se uskoro početi pokazivati u Messengeru. Srećom oglasi se neće prikazivati unutar samih razgovara već među karticama. Oglasi se postepeno uvode korisnicima diljem svijeta, što znači da će oglašivači osim oglasnog prostora u Novostima i u feedu Instagrama moći zakupiti oglasni prostor i u Messengeru.

oglasi u messengeru

Iz Facebooka su objavili da trenutno imaju oko 2 milijarde korisnika, od ukupno 3 i pol milijarde korisnika interneta diljem svijeta. Dakle, više od pola korisnika interneta u svijetu koristi ovu društvenu mrežu. Od tih 1.5 milijardi koji ne koriste Facebook oko 730 milijuna je u Kini gdje je ovaj servis blokiran i sigurno će tako i ostati duže vrijeme.

Jedini njihov servis koji još nisu zahvatili oglasi je WhatsApp, no šuška o tome da bi i WhatsApp mogao uvesti oglase po uzoru na Messenger. Kako oko 85% prihoda Facebooka dolazi s mobilnih uređaja pitanje je vremena kada će se Mark Zuckerberg odlučiti na taj potez.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here