Evernote Windows logo

Evernote je u posljednjih nekoliko godina postao jedan od najpopularnijih alata za vođenje zabilješki. Ova aplikacija vam pomaže da sve vaše bilješke budu sinkronizirane na svim uređajima koje koristite jer je osim za Windowse, Evernote dostupan za iOS, Android i Windows Phone mobilnim platformama, kao i za MacOS.

Drugim riječima sve bilješke koje napravite moći ćete pregledavati i uređivati  na bilo kojem uređaju na kojeg se može instalirati ova aplikacija.

Evernote za Windows desktop značajke

Evernote Sučelje

Windows desktop aplikaciju možete preuzeti s službene stranice, a sama instalacijska datoteka zauzima oko 100 MB. Sama instalacija je jednostavna, a na kraju je potrebno kreirati korisnički račun, ukoliko ga već ne posjedujete.

Sučelje programa je jednostavno i minimalističko, a kako bi novim korisnicima olakšali korištenje aplikacije ona će vam pri prvom korištenju pokrenuti mali tutorial kako bi vas upoznali s najbitnijim opcijama i značajkama.

Tekstualne, audio i video bilješke

Prilikom kreiranja nove bilješke, osim teksta, u nju je moguće ubaciti listu zadataka (to do list), ubaciti fotografiju kao i postaviti podsjetnike ukoliko imate neku zadaću obaviti u određeno vrijeme. Sve bilješke se spremaju u bilježnice, tako da ukoliko imate više projekata najbolje je kreirati novu bilježnicu za svaki od projekta.

Ukoliko imate više bilježnica i više bilješki svakako preporučujemo korištenje alata za oznake (tagove) koji bi vam mogao uštediti mnogo vremena prilikom pretraživanja.

Sve gotove bilješke možete dijeliti putem emaila članovima tima, a možete ih podijeliti i na Facebook, Twitter i LinkedIn društvenim mrežama.

Naravno, Evernote podržava i umetanje sadržaja iz Microsoft Officea, tako da se jednostavnim copy/paste-om može prebaciti tekst ili cijela tabela napravljena u npr. u Wordu.

Za sve one koji vole škrabati bilješke tu je i ink alat koji pomoću kojeg možete nešto nacrtati ili napisati povlačenjem miša. Evernote, osim tekstualnih, podržava i kreiranje audio bilješki. One se pokreću putem opcije New audio note,  i potom s dugmetom „Record“ snimite audio bilješku.

Kome ni to nije dovoljno, aplikacija ima u sebi integriranu podršku i za video bilješke, koje se snimaju putem web kamere na vašem računalu. Posljednji način izrade bilješki je putem screnshota zaslona vašeg računala, gdje možete odabrati koji dio snimljenog zaslona želite prebaciti u bilješku.

Iako Evernote podržava automatsku sinkronizaciju svih podataka, naš savjet je da na kraju rada ručno sinkronizirate sadržaje putem opcije „Sync“.

Work Chat

Evernote Work Chat

Osim kreiranja bilješki, Evernote sadrži i nekoliko naprednijih opcija koje svakako mogu poslužiti poslovnim korisnicima. Jedna od njih je Work Chat koja služi za chat razgovore u stvarnom vremenu između članova tima. Dovoljno je putem emaila pozvati članove da se pridruže Work Chatu.

Ukupno gledajući Evernote je, uz Microsoftov OneNote, jedan od ponajboljih alata za vođenje bilješki i svakako vam može pomoći u bržoj realizaciji vaših projekata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here