Skype Logo novi

Svi korisnici Microsoft Edgea će ubrzo moći Skype koristiti putem web preglednika bez potrebe da instaliraju bilo kakvu ekstenziju za ovaj popularan komunikacijski servis.

Biti će dovoljno otvoriti web stranicu Skypea https://web.skype.com/   kako bi mogli obavljati glasovne i video pozive. Trenutno je za web inačicu Skypea potrebno instalirati dodatak kako bi mogli koristiti servis putem weba.

Novi ORTC API je već integriran u najnoviju verziju Microsoft Edgea koja je ranije ovog tjedna izašla u sklopu najnovije Insider testne verzije Windowsa 10, no značajka još uvijek nije dostupna dok razvojni tim Skypea ne završi svoj dio posla što se očekuje do kraja tekuće godine. Osim standardnih korisnika servisa ovo će moći koristiti i poslovni korisnici Skypea.

Microsoft je objavio da ORTC API će omogućiti programerima da razviju real-time komunikacijski servis koji će se izvoditi direktno u Edge web pregledniku, koji će podržavati i grupne video pozive među korisnicima različitih preglednika i operativnih sistema.

Ova značajka je rezultat rada Microsoftovih i Skypeovih inženjera koji imaju preko 20 godina iskustva u radu na platformama, odnosno 12 godina iskustva u izradi najvećeg komunikacijskog servisa za privatne i poslovne korisnike, stoji na službenom blogu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here