Clean Master za Windowse sučelje

Popularna aplikacija za čišćenje smeća  na Android uređajima Clean Master stigla je i na PC računala. Za razliku od vrlo popularnog CCleanera koji je dugo vremena postajao za Windowse, pa tek onda prešao na Android, Clean Master je s Androida prešao na Windowse.

Clean Master za Windowse obavlja sve zadaće koje bi jedan „čistać“ morao obavljati – čisti ostatke iz Windows registra i uklanja nepotrebne datoteke, no za razliku od Android verzije, verzija za Windowse trenutno nema integriran Antivirus modul i nema mogućnost upravljanja s pokrenutim procesima.

Clean Master za Windowse – Značajke i sučelje

Sučelje programa, je vizualno atraktivno, a samo skeniranje, barem na našem računalu, trajalo je manje od minutu.

Program traži ostatke web cache-a, sistem cache-a, smeća u registru, ostalom softwareu, a zanimljivo je čisti i junk datoteke s messenger programa poput Skypea, iCalla, Linea i ostalih.

Po defaultu program čisti čak i prefetch folder windowsa, koji služi da bi se često učestali programi brže podizali, no nakon skeniranja klikom na ikonu lako se mogu odabrati stavke koje želite da Clean Master za Windowse očisti.

U Clean Masteru moguće je podesiti i automatsko čišćenje operativnog sustava prilikom podizanja Windowsa, kao i postaviti podsjetnik od 1 do 14 dana ili podsjetnik kada količina junk datoteka pređe od 100 MB do 1 GB.

U odnosu na gore navedeni CCleaner, ovaj program ne nudi nikakve napredne opcije poput podešavanja start-up programa ili modula za deinstalaciju programa, no ovo je tek verzija 1.0, pa ćemo vidjeti što će nam donijeti budeće verzije.

Nažalost Android verzija Clean Mastera je postala bloatware pretrpan svim i svačim, od kojeg korisnici imaju više štete ne koristi, a da li će tako biti i s Windows verzijom to tek trebamo vidjeti.

Clean Master za Windowse se može besplatno preuzeti s ove stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here