CCleaner  već dugo vremena među najpopularnijim programima za optimiziranje rada operativnog sustava. Osim što je potpuno besplatan, postoje još dva razloga zašto se CCleaner ističe među ostalim programima ove namjene – odlična optimizacija registra i to što ga je moguće koristiti kao portable program bez potrebe za instalaciju na računalo.

Aktualna verzija ovog programa je 3.21.1767, a nove verzije izlaze u prosjeku svakih 15 ak dana,  a radi na Windows  7, Vista, XP i 2000.

CCleaner je mnogo više od alata za optimiziranje i čišćenje nepotrebnih stavki iz registra, jer s ovim programom moguće je obrisati nepotrebne datoteke koje se gomilaju nakon instaliranja novih programa, povijest surfanja za IE, Firefox, Google Chrome i Operu.

Program uklanja i ključeve u registru koji vode prema već izbrisanim programima. Osim navedenog s ovim programom moguće je ukloniti zastarjele  točke vraćanja u Windowsima.

Najveća prednost ovog programa je njegova veličina – oko 4 mb, tako da se brzo i lako instalira i na starija računala.

Korištenje programa je vrlo jednostavno, s lijeve strane su alati koje možete koristiti , a u donjem dijelu  je gumb za pokretanje alata. Nakon završetka skeniranja dovoljno je kliknuti gumb za popravljanje problema u donjem desnom uglu i optimiziranje operativnog sustava je gotovo za nekoliko trenutaka ukoliko ovaj program koristite redovito. Naša preporuka je da CCleaner koristite svakih 3-4 dana. Optimiziranje zna nešto duže trajati ukoliko se program prvi put pokreće.

CCleaner je moguće preuzeti na službenoj stranici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here