AVG je napravio novu verziju besplatnog antivirus programaAVG Anti-Virus FREE 2013 koji je ovaj put potpuno redizajniran. Novo sučelje sada je slično sučelju u nadolazećem Windows 8 OS-u, s velikim touch ikonama.

Instalacija

Na novim računalima  instalacija AVG Antivirus FREE 2013 traje, kao i u prethodnoj verziji, oko 5 minuta, a sama instalacijska datoteka iznosi 33  MB.
I dalje je prisutan AVG toolbar i SafeSearch koji se prilikom instalacije ugrađuju u web preglednik.

Sučelje

Dakle u ovoj verziji sučelje je redizajnirano, da bi bilo što sličnije sučelju u Windowsima 8 i kako bi korisnicima  s touch zaslonima bio olakšan rad u programu.
Na glavnom prozoru se sada nalaze velike ikone određenih modula – Computer(zaštita OS-a), Web browsing (skener web stranica),  Identity(zaštita povjerljivih informacija korisnika) i E-mail (email skener). Ikone su zelene boje ukoliko je zaštita aktivna, a u ukoliko je određeni modul neaktivan, ikona tog modula pocrveni.
Na vrhu se nalaze izbornici  Reports, Support i  Options, za pristup ostalim značajkama AVG Antivirus programa.

Ostale značajke

U odnosu na prethodnu verziju, uvedene su i neke promjene u samoj detekciji zloćudnog softwarea,  a i same performanse su značajno poboljšane, tako da skeniranje sustava traje nešto kraće.
Ova verzija ima ugrađen i Do Not Track add-on koji služi za zaštitu privatnosti prilikom surfanja.

AVG Anti-Virus Free 2013 je veliki korak naprijed u odnosu na prethodne verzije, prvenstveno zbog novog sučelja, koje je odlično napravljeno,  i mnogo boljih performansi.

Besplatnu verziju ovog programa možete preuzeti ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here