AVG Free Antivirus 2012 je jedan od najpopularnijih besplatnih antivirus programa. Nova verzija ima solidnu detekciju zloćudnih programa, no ne nudi dodatnu zaštitu poput firewall-a, enkripcije i file shaddera.Instalacija na novim računalima traje oko 5 minuta, a moguće je ugraditi AVG toolbar i odabrati Secure Search kao glavnu tražilicu.

Sučelje

Što se tiče sučelja programa   ono je slično kao i u prethodnim verzijama ovog programa, jednino su ikone redizajnirane. Nažalost, veliki broj tih ikona vodi na eksterne module za koje je potrebna nadoplata. Još jedna od negativnih stvari je velika reklama na dnu prozora za AVG-ov komercijani antivirusni paket, a čak ako i ne otvorite glavni prozor sučelja programa ponekad će vam izaći pop-up prozor da vas podsjeti da postoji i komercijalno izdanje.

Dobra stvar je što je ova verzija integrirana s email programom pa  skenira primljene i poslane e-mailove.

U sam web pretraživač AVG Free Antivirus 2012  dodaje skener linkova koji stavlja crvene, žute ili zelene ikone pokraj rezultata pretraživanja i na taj način ukazuje koje stranice treba izbjegavati a koje su sigurne za posjetu.

Iako je AVG Free Antivirus 2012 besplatan, bez dodataka, zauzeće memorije je poprilično veliko – oko 250 mb.  Na novijim računalima to i nije neki veliki problem, dok na starijim računalima dolazi do znatnog usporavanja operativnog sistema.

Što se tiče detekcije i zaustavljanja virusa i malware-a AVG je među boljim rješenjima, čak i od nekih komercijalnih antivirus paketa, doduše s velikim brojem false positive detekcija.

Download

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here