QuickTime Windows X znak

QuickTime je nekada davno bio jedan od popularnijih dodataka za pokretanje raznih multimedijalnih sadržaja na Mac i Windows računalima.

Prošlog tjedna ugledna tvrtka zadužena za računalnu sigurnost Trend Micro je na svom blogu objavila da svi koji koriste ovaj dodatak na Windowsima pod hitno ga uklone s svojih računala, jer predstavlja veliku sigurnosnu prijetnju.

U cijelu priču se čak uključila i vlada SAD-a koja je na svojim stranicama objavila upozorenje da se dodatak deinstalira s računala jer QT omogućava da napadač preuzme kontrolu nad vašim računalom, iako nije zabilježen niti jedan napad izvršen uz pomoć QuickTimea.

Danas je Apple objavio kako ukida podršku za QuickTime na Windows računalima i kako više neće podržavati ovaj program. Posljednja verzija QuickTime 7 je izašla još prije 11 godina i Apple od tada nije izbacio novu verziju, a ekipa iz Applea je objavila upute kako napraviti  deinstalaciju programa.

Ovo nije prvi program koji je Apple napustio na Windows platformi, jer istu sudbinu je doživio i njihov web preglednik Safari.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here