Prednja i stražnja strana Celkon Campus A35k

Celkon Campus A35k je jedan od onih pametnih telefona koje najvjerojatnije nikada nećete vidjeti uživo, no zanimljivo je da taj uređaj, koji se prodaje za svega 46 US $ (oko 260 Kn) dolazi s aktualnom verzijom Androida KitKat.

Nakon što je izašao Android 4.0 ICS prije 3 godine, sučelje ovog operativnog sustava je redizajnirano, dodane se razne nove opcije. Istovremeno za pokretanje te verzije Androida bilo je potrebno posjedovati znatno jači uređaj, nego što je bio slučaj Androidom 2.3 Gingerbread.

Mnogi proizvođači jeftinijih smartphonea su tako odgađali prelazak na ICS i ostali vjerni Gingerbreadu. Google sada s Androidom 4.4 KitKatom pokušava novu verziju ovog operativnog sustava ponuditi što većem broju korisnika, pogotovo na tržištima u razvoju, poput Kine i Indije.

Prema tvrdnjama iz Google-a, a i sami smo vidjeli, da KitKat radi na uređajima s 512 MB radne memorije. Celkon Campus A35k ima duplo manje RAM-a, 256 MB, no dolazi s Android 4.4 OS-om, a uređaj ima i samo 512 MB za pohranu podataka, 3.5“ zaslon i 3.2 MP kameru.

Glavni razlog nastanka ovakvih uređaja je niska platežna moć kupaca u nekim državama i ovi telefoni su namijenjeni upravo onima koji ne žele izdvojiti nekoliko stotina US $ za svoj mobitel.

I veliki Samsung je upravo izgubio veliki broj novih kupaca u Kini zbog Xiaomija, koji prodaje uređaje sličnih specifikacija no po znatno nižim cijenama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here