Samsung Galaxy Note 4 prve slike

Kako bi koliko toliko pokrili velike gubitke u prodaji pametnih telefona u posljednjih nekoliko mjeseci, Samsung planira do kraja tekuće godine plasirati na tržište još dva smartphonea u premium segmentu.

Prvi od njih je Galaxy Note 4, koji bi trebao biti predstavljen za mjesec dana. Samsung želi požuriti s predstavljanjem ovog modela, kako bi preduhitrio Apple koji je bi trebao predstaviti novu generaciju iPhonea sredinom rujna.

Neki izvori tvrde da bi južno korejski proizvođač ovaj put mogao napustiti već tradicionalno plastično kućište i zamijeniti ga metalnim.

Osim Notea 4, Samsung bi trebao predstaviti i još jedan high-end smartphone – Galaxy Alpha, koji je još nazivan i Galaxy S5 Prime ili Galaxy F. I ovaj uređaj bi trebao imati metalno kućište, za razliku od trenutno aktualnog flagshipa Galaxy S5.

Inače, Samsung je u velikim problemima jer je prodaja njihovih pametnih telefona u posljednje vrijeme u stalnom padu, navodi The Verge. Galaxy S5 se ne prodaje dobro prema očekivanjima, a u donjem i srednjem segmentu, u kojem je ovaj proizvođač imao apsolutnu dominaciju proteklih godina, zabilježen je također pad u prodaji.

Glavni krivac ovome su novi kineski proizvođači, prvenstveno Xiaomi, koji nude znatno jeftinije uređaje, jednakih karakteristika na azijskim tržištima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here