AirDroid je već duže vrijeme jedna od najpopularnijih mobilnih aplikacija u Google play trgovini, a služi za bežično upravljanje i dijeljenje sadržaja između mobilnog uređaja i računala bez potrebe za međusobno spajanje kabelom, već je dovoljno imati internet vezu.

Što je AirDroid?

Aplikaciju smo preporučili prije više od dvije godine, no od tada je ona postepeno nadograđivana, a nedavno je izašla verzija 3.0 koja donosi nekoliko zanimljivih novina. Za razliku od prethodno opisane verzije, od verzije 2.0 više nije potrebno da su mobilni uređaj i računalo spojeni na istu bežičnu mrežu, već je moguće ih povezati putem korisničkog računa.

Putem računala Web sučelju se pristupa na ovoj adresi, a ukoliko su oba uređaja na istoj mreži dovoljno je skenirati QR kod s kamerom pametnog telefona ili tableta. Oni koji često koriste aplikaciju mogu preuzeti i Airdroid klijent za desktop računala.

Prijenos podataka

Većina korisnika će ovu aplikaciju najčešće koristiti za transfer podataka između mobilnog uređaja i računala, jer na ovaj način aplikacija potpuno uklanja potrebu za USB kabelom. Problem je možda transfer velikih datoteka poput video zapisa jer je AirDroid ipak ograničen bandwidthom internet veze, no za sve ostale vrste datoteka prijenos je brz i jednostavan.


Prilikom preuzimanja više datoteka iz mobilnog uređaja aplikacija će automatski zapakirati datoteke u .zip datoteku kako bi se ubrzao transfer, koju je potrebno nakon preuzimanja otpakirati na računalo.

U web sučelju datotekama se pristupa putem ikona koje su podijeljene po vrstama – ringtones (zvukovi i obavijesti), photos (fotografije), videos (videozapisi) i music (glazba).

Ostale značajke

Osim za gore navedeni transfer datoteka, putem ove aplikacije možete i locirati vaš telefon (za ovo je potrebno kreirati Airdroid račun) ili koristiti kameru (prednju i stražnju) mobitela ili tableta putem računala, no ova značajka je pomalo usporena.

Tu je i opcija dekstop SMS koja omogućava primanje i slanje poruka s desktopa vašeg računala. Ovo je korisno ako ne želite skidati pogled s računala dok odgovarate na SMS poruke a prednost je i korištenje full-screen tipkovnice.

Opcija Manage Apps služi za upravljanje instaliranim aplikacijama na vašem mobilnom uređaju i s ovom opcijom možete preuzeti .apk instalacijsku datoteku na vaše računalo ili deinstalirati aplikaciju s mobilnog uređaja. Ovdje je također moguće i instalirati .apk instalacijsku datoteku s računala na mobitel ili tablet.

AirDroid omogućava i uređivanje imenika, koja se nalazi u opciji Contacts. Ovdje se mogu mijenjati telefonski brojevi kontakata, brisati kontakti i dodavati novi kontakti. Putem ikone frequent  pristupa se popisu često pozivanih brojeva.

Aplikaciju je moguće koristiti i za glasovne pozive, a u nju je u ugrađen i dialer. Raspored ikona s lijeve strane web sučelja mogu se s drag & drop metodom rasporediti po želji.

Putem clipboarda moguće je poslati tekst u privremenu memoriju mobilnog uređaja, a opcija url omogućava slanje web adrese.

Aidroid omogućava i detaljni pregled zauzetog prostora u internoj memoriji ili sd kartici, a prikazuje broj kontakata i broj tekstualnih poruka.

Airdroid statistike

Android aplikacija

Nova verzija aplikacije AirDroid 3 za Android uređaje može poslužiti za dijeljenje internet veze putem Hotspota, a tu je i Booster modul koji služi za zatvaranje aplikacija koje se izvode u pozadini na uređaju. Ovdje imate i mogućnost deinstaliranja aplikacije s uređaja kao i mogućnost deinstaliranja aplikacije.

Airdroid android ui

AirDroid 3 je svakako jedna od must have aplikacija svakog korisnika Android pametnih telefona i ako do sada niste, svakako vam preporučujemo da je isprobate. Aplikacija se može besplatno preuzeti iz Google play trgovine.

OCIJENE
Sučelje
Značajke
Upotrebljivost
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.
airdroid-3-recenzijaAirdroid služi za brzo i jednostavno Over-The-Air upravljanje Android pametnim telefonom ili tabletom putem računala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here