Airdroid je aplikacija koja vam omogućava uređivanje  sadržaja vašeg Android uređaja putem web sučelja na vašem računalu. Sve što Vam je potrebno za povezivanje je da su uređaji spojeni na istu bežičnu mrežu. Za početak potrebno je preuzeti  aplikaciju s Google Play-a i instalirati je. Nakon toga aplikacija radi link između vašeg mobilnog uređaja i osobnog računala.

Konekciju je moguće napraviti direktno preko IP adrese ili lakše preko stranice web.airdroid.com. Na strancu je dovoljno upisati lozinku koja vam je ispisana na mobilnom uređaju kod pokretanja aplikacije ili još jednostavnije mobilnim uređajem skenirati QR kod na vašem ekranu. Ukoliko koristite nezaštićene ili javne bežične mreže naš savjet je da se prijavite putem email adrese i lozinke.

Airdroid aplikaciju podržavaju svi web pretraživači, mi smo je testirali iz Chromea i Firefoxa i radi odlično.
Nakon što je konekcija između uređaja uspostavljena preko web pretraživača možete pristupiti sadržaju i  na vašem mobilnom telefonu – slikama, videozapisima, glazbi, telefonskom imeniku, instaliranim aplikacijama, popisu poziva, porukama i uređivati ga.
Naravno, uz pomoć aplikacije je moguće koristeći „drag & drop“ metodu lako prebacivati datoteke između povezanih uređaja.

AirDroid je potpuno besplatna aplikacija a radi na svim uređajima koji koriste Android 2.1 i noviji OS. Dakle aplikaciju preporučujemo svima koji žele bez USB kabela prebacivati sadržaj između mobilnog uređaja i računala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here