AIDA 64 Android sučelje aplikacije

Već godinama AIDA64 je najpopularniji alat za pružanje detaljnih informacija o sistemu i hardveru na Windowsima, a nedavno je izašla i aplikacija i za Android uređaje.

AIDA64 za Android je besplatna aplikacija uz pomoću koje možete saznati sve informacije o vašem pametnom telefonu ili tabletu. Neka vas ne zavara minimalističko i zastarjelo sučelje aplikacije jer Android verzija daje detaljne uvide kako u hardver uređaja tako i u sam Android operativni sustav.

Kako bi lakši pronašli traženu informaciju AIDA64 je podijeljena u kategorije – sistem, CPU, zaslon, mreža, baterija, uređaji, termalni senzori, ostali senzori, aplikacije, direktoriji i sistemske datoteke.

AIDA 64 Android sučelje aplikacije

U sistem kategoriji ćete pronaći sve informacije vezane za naziv uređaja, serijski broj, količinu radne memorije, količinu slobodne radne memorije kao i količini i slobodnom prostoru interne memorije.

CPU kategorija pruža uvide o chipsetu uređaja, broju jezgri, kao i o zauzeću jezgri. Pod „zaslon“ se nalaze informacije o dijagonali zaslona, njegovoj dužini i širini, rezoluciji i GPU čipu.

Mreže kategorija otkriva informacije o mobilnoj i bežičnim mrežama, poput podataka o SSID-u i MAC Adresi, snazi signala i brzini mreže. Ako vas zanima kapacitet, vrsta, iskorištenost i temperatura baterije i to možete pronaći putem ove aplikacije. AIDA 64 otkriva i temperature raznih senzora, kao i informacije o ugrađenim senzorima uređaja.

U kategoriji Devices (uređaji) možete pronaći sve što vas zanima o kamerama i podržanim foto i video rezolucijama, kao i detaljne informacije o grafičkom čipu.

Dakle, osim što će „hard core“ Androida obožavati ovu aplikaciju jer im daje uvide o svemu na jednom mjestu i oni „obični“ korisnici bi mogli pomoću AIDA64 pronaći neke stvari koje ih zanimaju.

AIDA64 za Android se može besplatno preuzeti iz Google Play trgovine, a radi na 2.1 i novijim verzijama Googleovog mobilnog operativnog sustava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here