aida 64

AIDA64 Extreme Edition je program za dijagnostiku i sustavno vrednovanje u Windowsima. Program sadrži čitav niz alata za provjeru stabilnosti sustava prilikom overclockinga, alata za dijagnostiku hardwarea kao i razne senzore.

Extreme verzija ovog programa je namijenjena kućnim korisnicima, dok poslovni korisnici na raspolaganju imaju Business Edition.  AIDA64 Extreme Edition može se koristiti  30 dana kao trial, a za punu verziju je potrebno platiti 32 €.

Značajke programa

Instalacija programa je brza i jednostavna, a sam program je i portabilan tako da se može instalirati i na USB flash drive. Pokretanje programa je također vrlo brzo i traje svega nekoliko sekundi. Sučelje je podijeljeno na dva dijela, s lijeve strane je traka s izbornicima, dok se u glavnom prozoru prikazuju rezultati i informacija o odabranoj komponenti. Napredniji korisnici će sigurno primijetiti kako sučelje je vrlo slično sučelju Microsoft Management konzole.

Aida64 sučelje

AIDA64 Extreme Edition daje vrlo detaljna izvješća o svim komponentama, operativnom sustavu i instaliranim programima, zauzetim resursima, temperaturi, brzini i raznim ostalim značajkama. Zanimljivo da uz pomoć ovog programa je moguće iščitati i neke serijske ključeve instaliranih programa poput samih Windowsa, MS Officea i sl.

Možda i najraširenija primjena ovog programa je pronalazak informacija o pojedinoj komponenti u računalu, kako bi se mogao pronaći odgovarajući upravljački program (driver) za nju.

Što se tiče alata za testiranje korisnici imaju na raspolaganju nekoliko alata uz pomoću kojih je moguće dobiti detaljne informacije performansama memorije, procesora, grafičke kartice, CRT i LCD monitora, čvrstog diska i optičkih uređaja.

CPU test

AIDA64 Extreme Edition je program namijenjen PC entuzijastima i korisnicima koji žele izvući maksimum iz svog računala putem overclockinga, bez ugrožavanja stabilnosti Windowsa.

Sistemski zahtjevi

Sistemski zahtjevi su minimalni, dovoljno je svega 20 MB prostora na čvrstom disku (ili USB driveu), 32 MB radne memorije, Pentium I procesor te bilo koja verzija Windowsa.

Trial verziju možete preuzeti s službene stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here