Adobe povlači Flash Player plug-in iz Android Google Play trgovine  nakon što je odlučeno da više neće razvijati Flash za mobilne uređaje.

Razlog leži u mogućnosti nepredvidivog ponašanja u kombinaciji s posljednjom verzijom Androida (Jelly Bean). Korisnicima koji koriste posljednju verziju Androida je predloženo da Flash Player uklone s uređaja.Drugi razlog povlačenja ove aplikacije je to što u novom Android 4.1 OS-u, glavni web preglednik je Google Chrome, koji nema podršku za Flash.

Adobe će nastaviti razvijati player za PC, a očekuje se da će biti osigurana i podrška za Air – alat koji programerima omogućava da Web bazirane aplikacije pretvore u samostalne mobilne aplikacije korištenjem Flasha.

Iako Adobe više nema namjeru aktivno razvijati Flash za Android, BlackBerry i Symbian uređaje, dok  verzije za Apple iOS ili Windows mobilne uređaje nikad nisu ni pustili na tržište, ipak će pružati sigurnosna ažuriranja i popravke „bug-ova“ za postojeće verzije do rujna 2013, iako je aplikacija povućena s Google play trgovine 15.8. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here