Adobe Photoshop je dugi niz godina lider među programima za obradu slika. Kao i prijašnjih par verzija ovog programa i Adobe Photoshop CS6 dolazi u Adobevom Creative Suite paketu, iako ga je moguće kupiti kao zaseban program.

Već na prvi pogled Adobe Photoshop CS6 se razlikuje od svojih prethodnika s drukčijim, mnogo tamnijim sučeljem.

Adobe Photoshop CS6 1

Programeri iz Adobea su mnogo pažnje pridodali upotrebljivosti, tako da se često korišteni alati sada nalaze u prvom planu i pristup njima je sada olakšan. Nova verzija Photoshopa je potpomognuta Mercury Graphics Engine-om koji pomaže da kompleksne radnje vaše računalo odradi što brže. Poboljšan je auto-recovery kako bi mogli pristupiti vašem radu u slučaju rušenja sustava ili nestanka električne energije.

 Novi alati

Osim navedenog ova verzija ima brojne novine kao što su: novi blur filter, koji vam omogućava da radite podešenja direktno na radnoj površini umjesto kao dosad ručnog upisivnja brojeva. Alat Crop je također modificiran i poboljšan a sada podržava i rezanje slika u nepravilnim oblicima. Poboljšani su i alati : content awarepuppet warp.

Ovaj put u standarnoj verziji ovog programa dolazi i podrška za obradu Video materijala koja je dosada bila isključivo u Extended verziji Photoshopa. Dodan je panel Timeline na kojemu su svima poznate opcije za ubacivanje isječka, rezanje, dijeljenje, dodavanje prijelaza, teksta, umetanje fotografija i specijanih efekata.

Poboljšani i su i mnogi filteri, prvenstveno Field Blur, Iris Blur, and Tilt-Shift filter, s kojima sada lako možete postići zamućenje pozadine, mnogo lakše nego Lens Blur filterom.
Photoshop CS6 donosi i dva nova brush-a koja digitalno bojanje radi realističnije nego ikad prije. Prvi je Erodible brush koji se “troši” kako ga se korisiti poput krede ili olovke, a drugi je Airbrush koji se koristi kao boja u spreju.

Kao i dosada preko Adobe Bridge-a možete umetati, organizirati vaše fotografije te postaviti im svijetlinu ili kontrast.

Adobe Photoshop CS6 2

Dakle, Adobe Photoshop CS6 uvelike se razlikuje od svih dosadašnjih verzija, napravljene su velike promjene, ponajviše što se tiče samog sučelja programa, a poboljšani i promjenjeni su mnogi alati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here