Adobe Photoshop je dugi niz godina lider među programima za obradu slika. Kao i prijašnjih par verzija ovog programa i Adobe Photoshop CS6 dolazi u Adobevom Creative Suite paketu, iako ga je moguće kupiti kao zaseban program.

Već na prvi pogled Adobe Photoshop CS6 se razlikuje od svojih prethodnika s drukčijim, mnogo tamnijim sučeljem.

Programeri iz Adobea su mnogo pažnje pridodali upotrebljivosti, tako da se često korišteni alati sada nalaze u prvom planu i pristup njima je sada olakšan. Nova verzija Photoshopa je potpomognuta Mercury Graphics Engine-om koji pomaže da kompleksne radnje vaše računalo odradi što brže. Poboljšan je auto-recovery kako bi mogli pristupiti vašem radu u slučaju rušenja sustava ili nestanka električne energije.

 Novi alati

Osim navedenog ova verzija ima brojne novine kao što su: novi blur filter, koji vam omogućava da radite podešenja direktno na radnoj površini umjesto kao dosad ručnog upisivnja brojeva. Alat Crop je također modificiran i poboljšan a sada podržava i rezanje slika u nepravilnim oblicima. Poboljšani su i alati : content awarepuppet warp.

Ovaj put u standarnoj verziji ovog programa dolazi i podrška za obradu Video materijala koja je dosada bila isključivo u Extended verziji Photoshopa. Dodan je panel Timeline na kojemu su svima poznate opcije za ubacivanje isječka, rezanje, dijeljenje, dodavanje prijelaza, teksta, umetanje fotografija i specijanih efekata.

Poboljšani i su i mnogi filteri, prvenstveno Field Blur, Iris Blur, and Tilt-Shift filter, s kojima sada lako možete postići zamućenje pozadine, mnogo lakše nego Lens Blur filterom.
Photoshop CS6 donosi i dva nova brush-a koja digitalno bojanje radi realističnije nego ikad prije. Prvi je Erodible brush koji se “troši” kako ga se korisiti poput krede ili olovke, a drugi je Airbrush koji se koristi kao boja u spreju.

Kao i dosada preko Adobe Bridge-a možete umetati, organizirati vaše fotografije te postaviti im svijetlinu ili kontrast.

Dakle, Adobe Photoshop CS6 uvelike se razlikuje od svih dosadašnjih verzija, napravljene su velike promjene, ponajviše što se tiče samog sučelja programa, a poboljšani i promjenjeni su mnogi alati.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here