Dropbox 500 milijuna korisnika zahvala banner

Za pohranu podataka u oblacima postoje razni servisi, a Dropbox je među najpopularnijima uz OneDrive i Google Disk (Drive).

Danas je tvrtka objavila vijest kako servis koristi 500 milijuna korisnika diljem svijeta, a korisnici su napravili preko 3.3 milijarde dijeljenja datoteka međusobno, što je porast od 51% u odnosu na prethodnu godinu.

Veliki broj korisnika dolazi preko referral linkova putem kojih postojeći korisnici pozivaju nove da se pridruže Dropboxu, a za uzvrat servis ih nagradi s dodatnih 500 MB. Oko 44 % novih korisnika upravo putem ovakvih pozivnica se pridružuju zajednici.

Servis osim besplatnog BASIC plana nudi i Dropbox PRO plan putem kojeg je moguće nadograditi prostor na 1TB. Cijena ove usluge je 9.99 € mjesečno ili 99 € godišnje.

Naravno glavna značajka svako cloud servisa je dostupnost podatka na svim platformama, pa tako servis osim  pristupa putem web sučelja ima i mobilne aplikacije za Android, BlackBerry OS, iOS i Windows Phone, kao i desktop aplikaciju Linux, Windowse i MacOS.

Iako je baziran u SAD-u, na vrhu liste korisnika, osim korisnika iz te zemlje, su Brazilci, Indijci, Bratanci i Nijemci. Ukupno oko 75 % korisnika i tvrtki dolazi izvan SAD-a, a zahvaljujući nedavnom dogovoru s Microsoftom, putem Drobpoxa je sada mnogo jednostavnije spremati i dijeliti MS Office datoteke, a uskoro bi trebali uvesti i novu značajku Chat Workspace.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here