Windows 10 logotip ljubičasti

Windows 10 logotip ljubičastiMožda te još zanima: Microsoft potvrdio: Windows 10 neće biti legalni za pirate

Microsoft uvodi jednu promjenu pri distribuciji novih Windowsa 10. Osim već tradicionalnog načina putem DVD-a, ovaj operativni sustav će se nalaziti i na USB memorijama, što bi trebalo olakšati instalaciju na nekim uređajima.

Vijest je objavio njemački site Winfuture. Instalacijske datoteke obje verzije (32-bitna i 64-bitna) će se nalaziti  na istom sticku, a korisnici će moći odabrati koju verziju žele instalirati ovisno o svojim potrebama.

Prednost ove metode je što bi instalacija trebala biti brža s obzirom da je brzina čitanja s USB memorije brža nego s DVD-a. Instalacijski DVD-ovi su se znali tijekom vremena izgrebati, što neće biti slučaj s stickovima.

Svakako ovakav način instalacije će najviše odgovarati onima s laptopima i tabletima bez optičkog drivea. Instalacija s USB-a ne bi trebala trajati dulje od 20-ak minuta, na novijim računalima, dok bi na starijim moglo potrajati i do sat vremena, ovisno o konfiguraciji.

Iako su se i prethodne verzije Windowsa mogle instalirati na ovaj način, korisnici su sami morali napraviti bootabilni USB i prebaciti .ISO instalacijsku datoteku, za što je bilo potrebno naprednije znanje i posebni alati.

Microsoft još uvijek nije službeno potvrdio ovu vijest, no očekujemo više detalja o ovome kako se bliži 29. srpnja kada bi trebali izaći Windowsi 10.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here