Windows Essentials 2012 je programski paket koji sadrži nekoliko programa za svakodnevnu primjenu kod kućnih korisnika. Programi u paketu služe razmjeni fotografija, uređivanju videozapisa, slanju elektronske pošte, dopisivanju putem Messenger-a i pohrani podataka na Microsoftov cloud servis – SkyDrive.

Novina u ovoj verziji je podrška svih programa u paketu za nadolazeći Windows 8 operativni sustav.
Prilikom instalacije moguće je odabrati jedan ili više programa iz paketa Windows Essentials 2012:

Windows Live Mail

Windows Mail je prije par godina uspješno zamijenio Outlook Express, program za slanje i primanje elektronske pošte.  Kao i prijašnje verzije ova verzija u sebi sadrži, osim e-mail klijenta,  news reader klijent,  kalendar i imenik.  Windows Live Mail podržava POP3 i SMTP protokole i preporučujemo ga svima koji ne koriste Outook, a ne žele elektronskoj pošti pristupati putem web sučelja.

Galerija fotografija

Ovaj program služi za obradu i dijeljenje fotografija putem interneta, a sadrži i  neke napredne opcije poput izrade slidshowa, panoramske opcije slaganja fotografija i spajanja više fotografija u jednu.

Movie Maker

Movie Maker je program za izradu videozapisa.  S ovim programom moguće je ubaciti slike ili već snimljeni videozapis i napraviti novi videozapis  uz mogućnost dodavanja brojnih efekata.
Gotove videozapise je potom moguće dijeliti putem društvenih mreža ili postaviti na YouTube direktno iz programa.

Windows Essentials 2012 1

Windows Live Messenger

Windows Live Messenger (znan kao i MSN Messenger) je program za dopisivanje, razgovore i video pozive. Osim navedenog podržava razmjenu i slanje datoteka, igranje igara, a najnovija verzija Windows Live Messenger 2012 ima i bolju integraciju s društvenim mrežama.

Windows Essentials 2012 2

Microsoft SkyDrive

Ovaj program integrira Windows explorer i program za pohranu podataka SkyDrive  (Microsoftov cloud servis). Na ovaj način je olakšano sinkroniziranje podataka s serverom,  jer nije potrebno logirati se preko web sučelja.

Windows Writer

Windows Writer je popularni offline program za uređivanje blogova, a s njim je moguće brže pisanje blogova bez upotrebe internet veze.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here