Windows 10 logotip ljubičasti

U ovom trenutku Windows 10 koristi već oko 100 milijuna korisnika, a čak ako i niste se odlučili na nadogradnju operativnog sustava ona se ipak nalazi na vašem računalu.

Kao što je poznato, Microsoft je odlučio svima koji koriste Windowse 7 i 8.1 omogućiti besplatnu nadogradnju na novu verziju Windowsa. No što je s onima koji to nisu tražili?

Microsoft je potvrdio za The Inquirer da unatoč tomu instalacijske datoteke Windowsa 10 će biti svejedno downloadirane na njihov PC. U skrivenoj mapi ‘$Windows.~BT’ se nalazi image Windowsa 10 koji je spreman za instalaciju jednom kada korisnik odluči nadograditi svoj operativni sustav.

To možda i ne bi bio neki veliki problem da ta mapa ne zauzima od 3.5 do 6 GB prostora na čvrstom disku, odnosno da je ta količina podataka preuzeta s Microsoftovih servera, pa svi koji nemaju flat pristup internetu bi mogli upasti u dodatne troškove.

Također, problem bi mogao biti i onima koji imaju manje diskove, poput SSD-a s 32 ili 16 GB prostora što im ove datoteke nepotrebno zauzimaju dragocjeni prostor.

Iz Microsofta je stigla obavijest kako svi koji su uključili automatska ažuriranja u Windowsima 7 i 8.1 su preuzeli datoteke za nadogradnju na Windowse 10. Kao rješenje ovog problema moguće je prebaciti ažuriranja s automatskog načina rada na ručni, kako bi mogli odabrati koje nadogradnje želite instalirati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here