Microsoft Windows 10 Logotip

Microsoft je najavio kako će svi korisnici koji posjeduju licencu za Windowse 7,8 i 8.1 imati pravo na besplatnu nadogradnju na Windowse 10, o čemu smo već pisali prošle godine.

Upravo izašla testna verzija 10-ke January Technical Preview, a korisnici će moći putem Windows updatea nadograditi svoj operativni sustav što će uvelike olakšati cijeli proces nadogradnje.

Oni koji nisu koristili ove rane testne verzije novih Windowsa, a žele to napraviti moraju se putem Windows Insider Programa prijaviti kako pri preuzeli svoj primjerak. Nakon toga, ako računalo kompatibilno s novom verzijom Windowsa, potrebno je ručno pregledati da li postoji mogućnost nadogradnje iz Windows control panela.

Bitno je za napomenuti, da sam proces nadogradnje će potrajati satima, pogotovo sada kada su Microsoftovi serveri pod velikom opterećenjem zbog velikog broja korisnika.

Upgrade Windows

Nakon preuzimanja same nadogradnje, potrebno je resetirati računalo jer je proces isti kao da ste pokrenuli nadogradnju putem sistemskog diska. Svi programi koje već koristite trebali bi ostati netaknuti, no napominjemo kako se radi još uvijek o testnoj verziji Windowsa 10, tako da postoje neki bugovi koje Microsoft mora ispraviti do izlaska završne verzije.

Trenutno aktualni build je 9926 koji uključuje i Cortanu, osobnog asistenta. Dodajmo ovome kako se finalna verzija trebala izaći kasnije ove godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here