Wi-Fi Analytics Tool

Amped Wireless je napravio jednu od ponajboljih aplikacija za testiranje kvalitete signala bežičnih mreža na Android uređajima – Wi-Fi Analytics Tool.

Sučelje ove aplikacije je odlično, a grafički odudara od ostalih aplikacija ove namjene. Wi-Fi Analytics Tool ne zauzima mnogo, svega 600-njak kb i može se instalirati na Android 2.0 i novijim uređajima.

Značajke

Prilikom pokretanja, aplikacija prikazuje SSID bežične mreže na koju je korisnik spojen, a na početnom zaslonu se prikazuju i kvaliteta signala ostalih mreža koje su u rasponu. Zelene linija označava kvalitetu signala. Po defaultu, aplikacija prikazuje mreže po abecednom redu, no u opcijama se može podesiti da se mreže prikazuju ovisno o kvaliteti signala, od jačeg prema slabijem.

Na ovom zaslonu je moguće odabrati i automatsko skeniranje bežičnih mreža, kao i vremenski interval skeniranja.
Ukoliko dodirnete bilo koju mrežu, Wi-Fi Analytics Tool će vas pitati da li se želite spojiti na nju. Iz izbornika moguće je odabrati i ostale opcije prikaza – Channel Interference, Channel Graph, Signal strenght  i Signal Meter, kao i podesiti widget za početni zaslon vašeg uređaja.

Opcija Channel Interference, prikazuje kvalitetu signala po pojedinom kanalu mreže, što dobro dođe prilikom podešavanja routera, kako bi signal bio što kvalitetniji.
Channel Graph prikazuje kvalitetu bežičnih mreža u obliku vertikalnog grafikona, dok signal strenght opcija prikazuje kvalitetu signala u obliku linijskog grafikona koji se osvježava u stvarnom vremenu.  Signal Meter prikazuje jačinu signala mreže na koju ste trenutno spojeni u dbM, a signal je potpomognut i „beep“ zvučnim signalom. Što je signal mreže jači, to je i „beep“ jači.

Android aplikaciju možete besplatno preuzeti na Google play trgovini.

Wifi Analytics Tool za Windowse

Odnedavno, osim za Android uređaje, Ampedov Wifi Analytics Tool je dostupan i kao besplatan program za računala s Windows operativnim sustavom.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here