WhatsApp na mobitelu

WhatsApp je napokon uveo jednu opciju koja je trebala biti već duže vrijeme – mogućnost da trajno onemogućite obavijesti od nekog kontakta.

U prethodnim verzijama aplikacije mogli ste odgoditi obavijesti na 8 sati, jedan tjedan ili jednu godinu. Jednom kada bi odabrani period istekao onda bi obavijesti o porukama od određenog kontakta opet bile aktivne.

Najnovija verzija WhatsApp aplikacije sada ima i opciju „Uvijek“ što trajno isključuje notifikacije. Nove opcije su da se nekoga utiša na period od 8 sati, jedan tjedan i uvijek.

Odabirom ove posljednje opcije vi blokirate obavijesti trajno, odnosno dok ih ručno ponovno ne omogućite. Ova opcija je inače dostupna i u drugoj Facebookovoj aplikaciji Messenger pa je čudno da se ovoga nisu sjetili i ranije.

WhatsApp konstanto radi na poboljšanjima svojih mobilnih aplikacija ali i desktop klijenta. Uskoro bi WhatsApp web i desktop inačice trebale dobiti mogućnost video poziva koji su trenutno dostupni samo putem telefona.

Na ovaj način bi korisnici mogli komunicirati putem računala koristeći kameru i mikrofon kao što je moguće u drugim popularnim aplikacijama poput Zooma ili Skypea.

Uskoro WhatsApp video pozivi i na računalima

Od drugih novina uskoro bi i Android verzija trebala dobiti mogućnost otključavanja aplikacije prepoznavanjem lica kao što ima i aplikacija za iOS. Ova opcija je korisna jer onemogućava korištenje aplikacije bez prethodnog prepoznavanja lica korisnika.  

  U vrijeme pisanja ovog članaka ova opcija je dostupna u posljednjoj beta inačici aplikacije, što znači da bi uskoro trebala biti dostupna svima.

Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here