Windows 10 postavke aplikacija

Buduća izdanja Windowsa 10 bi mogla biti bez upravljačke ploče odnosno control panela. Nova verzija Windowsa i ovako već sadrži aplikaciju za pristup postavkama unutar operativnog sustava, tako da je upravljačka ploča zapravo višak.

Ovu vijest je potvrdio i Gabe Aul na svom Twitteru voditelj Microsoft Insider programa putem kojeg oni koji žele mogu testirati buduća izdanja Windowsa.

Ekipa iz tvrtke tvrdi da dvije aplikacije za istu namjenu kompliciraju stvari jer je potrebno pisati zaseban kod za svaku od njih, a na ovaj način bi se to reduciralo, što bi se i odrazilo na same performanse sustava.

Aktualna verzija Windowsa 10 dopušta pristup postavkama ili putem upravljačke ploče, kao što je bio slučaj i s prethodnim verzijama, ali i putem nove Settings aplikacije koja je optimizirana i za dodirne zaslone.

Nova aplikacija omogućava jednostavan pristup većinu postavki, a glavni prozor joj je podijeljen u nekoliko kategorija. Putem ove aplikacije korisnici mogu odabrati podesiti sve vizualne postavke, povezati računalo s drugim uređajima, uključiti zrakoplovni način rada, podesiti račune i jezik, odabrati zadane programe / aplikacije za svaku od vrsta datoteka ali i napraviti kompletan ili djelomičan oporavak sustava.

Kada će ova promjena stupiti na snagu, još nije poznato, no najvjerojatnije će proći još neko vrijeme dok ona ne zaživi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here