Ubuntu Edge

Canonical sprema napraviti svoj prvi pametni telefon, za koji najavljuju da bi mogao postati dvojnik PC računala. Da bi to uspjeli, potrebne se impresivne hardwareske specifikacije. Prema podacima proizvođača ovaj uređaj će imati četverojezgreni procesor, čak 4 GB radne memorije, 128 GB prostora za pohranu podataka, dual LTE antenu, 1280 x 720 HD zaslon, 8 MP kameru i sve ostale komponente koje imaju moderni pametni telefoni.

Ubuntu Edge

Osim navedenog, Ubuntu Edge da bi postao PC računalo, imati će mogućnost spajanja ne tipkovnicu i monitor. Canonical je također naveo kako će Edge podržavati i dual-boot operativni sustav – najvjerojatnije „stock“ Android s Ubuntu sučeljem, kao i Ubuntu Touch operativni sustav koji se trenutno razvija.

Iako su prvi mobilni telefoni ovog proizvođača bili prvobitno najavljeni za listopad, Ubuntu Edge najvjerojatnije će izaći tek u proljeće 2014., a prema prvim informacijama cijena će biti oko 630 €. Dakle, nakon dolaska Firefox OS uređaja, svijet pametnih telefona će biti bogatiji za još jedan operativni sustav.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here