zte open firefox OS

Na španjolskim tržištima od danas bi treba krenuti u prodaju i prvi pametni telefon s Firefox OS-om. Ovaj mobilni operativni sustav bi se, barem u početku, trebao instalirati na super jeftine uređaje.

Prvi komercijalni uređaj s Firefox OS-om će biti ZTE Open, telefon s dijagonalom zaslona od 3.5 inča, 1.0 GHz Cortex-A5 procesorom, 256 MB rama, Adreno 200 grafičkim čipom, kamerom od 3.15 MP i baterijom od 1200 mAh.

Cijena ZTE Opena je smješno niska, a iznosi 69 €, odnosno nešto više od 500 Kn. Sam Firefox OS je vrlo sličan Androidu, a baziran je na istoimenom pregledniku, tako da je namijenjen pretežno za osnovno korištenje web aplikacija i surfanje internetom.

Inače, prvi pametni telefoni na ovom operativnom sustavu stigli su krajem travnja, no radilo se o modelima namijenjenima prvenstveno programerima koji su ih trebali koristiti za testiranje aplikacija.

Iz Mozille najavljuju kako bi prodaja i u ostatku svijeta trebala uskoro krenuti, no točni datumi nisu još specificirani.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here