Twitter

Twitter je potvrdio kako uvodi dvije nove značajke u ovu društvenu mrežu. Prva je mogućnost slanja privatnih poruka (Direct Messagesa) u grupi do 20 ljudi. U tim grupama nije potrebno da svi korisnici budu jedni drugima u listi pratitelja kako bi mogli sudjelovati u grupnom chatu. Kada korisnik bude dodan u grupu stići će mu obavijest.

Ova značajku smo već mogli koristi na WhatsAppu i Snapchatu, a s obzirom na popularnost navedenih servisa nije ni čudno da je ekipa iz Twittera odlučila istu stvar ponuditi svojim korisnicima.

Druga značajka koju Twitter ovih dana uvodi svojim korisnicima je mogućnost snimanja, uređivanja i dijeljenja videozapisa direktno iz mobilne aplikacije. Videozapisi mogu biti snimljeni iz same aplikacije, a mogu se odabrati i već ranije snimljeni videozapisi iz memorije pametnog telefona ili tableta. Jedina je „kvaka“ u tome što maksimalna duljina trajanja videa je ograničena na 30 sekundi.

Videozapisi će automatski se prikazati na vremenskoj crti, no neće biti auto-play opcije, već se zainteresirane osobe ručno morati pokrenuti video. Ovo bi trebalo uštediti potrošnju na podaktivnoj vezi.

Obe značajke bi trebale postati dostupne svim Twitter korisnicama na Android i iOS uređajima u tjednima koji su pred nama, a čak ako i niste još preuzeli novu aplikaciju na svojoj vremenskoj crti već sada možete vidjeti videozapise koje objavljuju korisnici koje prate.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here