Sophos Home kontrolna ploča

Sophos je tvrtka poznata po raznim sigurnosnim softverskim i hardverskim rješenjima za računala. Ukoliko tražite antivirus program, a ne želite isti plaćati onda je Sophos Home rješenje za vas.

Sophos Home bi trebao zaštiti vaše računalo s Windowsima ili MacOS-om, a osim zaštite od virusa program sadrži i modul za provjeravanje sigurnosti web stranica koji blokira pristup onim stranicama koje sadrže malware.

Na adresi https://home.sophos.com/reg potrebno je kreirati besplatni račun i preuzeti instalacijsku datoteku na svoje računalo. Samo sučelje je jednostavno i dovoljno je odabrati module koje želite aktivirati. Program vas štiti od virusa u stvarnom vremenu, a što je najvažnije ne zauzima mnogo sistemskih resursa, pa ga možete instalirati i na stariji PC.

Sophos Home sistemski zahtjevi i alternative

Minimalna sistemska konfiguracija za pokretanje programa je Windows 7, Windows 8/8.1 ili Windows 10, Mac OS X 10.8, 10.9, 10.10 ili 10.11, 1 GB radne memorije i 1 GB prostora a disku. Svaki privatni korisnik može program instalirati na 10 uređaja i putem kontrolne ploče pratiti sigurnosni status svakog od tih uređaja.

Od ostalih besplatnih antivirus programa možete pogledati i naše ranije članke o AVG AntiVirus Free 2014, Avast 2016 antivirus ili Avira Free.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here