Sony Xperia Go je kompaktan pametni telefon dizajniran da  bude otporan na vodu i prašinu. Unatoč trendu da novi uređaji izlaze s sve većim zaslonima, zaslon na Xperia GO je svega 3.5“, rezolucije 320 x 480px. Nažalost, kvaliteta prikaza zaostaje za konkurentnim uređajima.

Xperia GO spada u srednju klasu  pametnih mobilnih telefona, što se vidi iz specifikacija: CPU Dual-core 1 GHz Cortex-A9, 8 GB unutarnje memorije od kojih je dostupno 4 GB za podatke, microSD utor koji podržava kartice do 32 GB, 512 MB RAM i kamera od 5  MP s LED flashom i auto fokusom. Naravno, Xperia Go za povezivanje koristi Wifi, 3G i Bluetooth.  Cijena uređaja je oko 350 US $.

Uređaj dolazi s instaliranim Android 2.3 operativnim sustavom, ali se očekuje nadogradnja na Android 4.0 kao i za većinu novih Xperia uređaja.

Kako je kućište uređaja napravljeno uglavnom od plastike tako da  će mnogima djelovati pomalo jeftino dok s druge strane uređaj je iznenađujuće lagan – oko 110g. Dimenzije uređaja su 111×60.3×9.8 mm.

Uređaj posjeduje IP67 certifikat što garantira da je potpuno nepropustan za prašinu, a može biti uronjen u vodu do 1m dubine do 30 minuta.

Sony Xperia GO  je  prosječan uređaj. Procesor je solidan, no kvaliteta prikaza je ipak dosta ispod nivoa sličnih uređaja. Vrijeme trajanja baterije je 5.5 sati kod maksimalnog korištenja, tako da smo dojma da se uređaj mogao isporučivati i sa baterijom većeg kapaciteta,  a ne samo 1305 mAh.