Xperia Z3 + Boje

Iako su svi uređaji iz nove Sony Xperia Z5 serije opremljeni IP68 certifikatom, Sony ipak ne želi da se ovi uređaji koriste pod vodom.IP68 certifikat jamči otpornost uređaja na vodu (do 1m dubine) i prašinu, a tvrtka je prijašnjih godina čak i reklamirala svoje pametne telefone uronjene u vodi, međutim sada su izdali priopćenje kako ne preporučuju da se Sony Xperia Z5 uranja pogotovo u slanu vodu ili tekućine poput pića. Nepravilna upotreba uređaja će se smatrati kao razlog za ne priznavanje jamstva.

Objasnili su kako korištenje mokrim prstima ili izloženost mobitela kapima kiše ne bi trebalo imati utjecaj na rad uređaja.

Prilikom izdavanja IP68 certifikata uređaji se izlažu mnogo povoljnijim uvjetima nego što su stvarnom svijetu, pa tako Sony ne može garantirati sigurnost uređaja. Dakle, ako oštetite uređaj koristeći ga pod vodom garancija vam najvjerojatnije neće biti priznata.

Ovo upozorenje, iako je izdano za Sony Xperia Z5 seriju, se može odnositi i na ostale vodonepropusne pametne telefone jer nisu rijetki slučajevi kada servisi ne žele priznati garanciju ukoliko je do oštećenja uređaja došlo zbog prodora tekućine. Najveći problem su mikrofrakture koje nisu vidljive golim okom kroz koje može ući voda.

Ukratko, nemojte vaše pametne telefone koristi pod vodom čak ako proizvođač tvrdi suprotno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here