Prvog dana kolovoza Motorola je najavila dugo očekivani pametni telefon Moto X, koji bi trebao imati nekoliko jedinstvenih značajki kao i stock Android OS. Moto X je prvi Motorolin mobilni uređaj napravljen otkada je Google kupio Motorola Mobility prije dvije godine.

Moto X specifikacije

Ovaj pametni telefon će imati 4.7 inčni  Super AMOLED dodirni zaslon rezolucije 720 x 1280 px, dvojezgreni Snapdragon S4 Pro na 1.7 GHz, Adreno 320 četverojezgreni grafički čip, 2GB RAMa, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 LE, 4G LTE, HSPA+, a na tržištu će se prodavati u dvije verzije ovisno o količini prostora za pohranu – kao 16 GB model i kao 32 GB model.

Korisnici će na raspolaganju imati i dvije kamere – glavnu od 10 MP, kao i prednju od 2 MP za video pozive. Baterija od   2200 mAh bi prema tvrdnjama proizvođača trebala trajati minimalno 24 sata uporabe.

Osim unutarnje memorije svi vlasnici ovog uređaja će imati i na raspolaganju dodatnih 50 GB prostora na Google Drive cloud servisu.

Dizajn i operativni sustav

Najzanimljivija vijest vezana za ovaj uređaj je da će svaki korisnik moći prilagoditi dizajn svog telefona, odabirući zasebno boju prednjeg i stražnjeg dijela, obruba, okvira kamere, tako da će ukupno biti 504 moguće varijante što se tiče dizajna samog uređaja.

Moto X boje

Iako se očekivalo da će Moto X dolaziti s predinstaliranim Android 4.3 OS-om, predstavljenim na novom Nexus 7 tabletu prošli tjedan, Google je da će ovaj uređaj dolaziti s Android 4.2.2. OS-om. Radi se o stock verziji Androida, s manjim dodacima i otključanim bootloaderom.

Moto X bi se na svjetskim tržištima trebao pojaviti krajem ovog mjeseca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here