Logo Skype 5.0 Android

Microsoft je izdao novi Skype 5.0 za Android, u kojem je glavna novina podrška za povezivanje Skypea s telefonskim imenikom. Ova značajka bi trebala u idućih nekoliko tjedana dostupna svim korisnicima ovog popularnog servisa na Android uređajima.

Kada značajka postane dostupna, korisnik će biti obavješten da unese svoj broj mobitela kako bi Skype mogao napraviti verifikaciju. Kada se verifikacija napravi, aplikacija će automatski pretražiti kontakte u imeniku i sinkronizirati ih s Skypeovim adresarom. Ovaj način sinkronizacije koriste još neki popularni servisi za komunikaciju poput Vibera i WhatsApp Messengera.

Korisnici će se također moći prijaviti i putem dosadašnjeg Microsoft računa, kako bi sinkronizirali svoje kontakte iz Outlook.com i Windowsa 8.

U postavkama Skypea moći će se i isključiti ova značajka, tako da će korisnici imati i dalje potpunu kontrolu nad svojim kontaktima, tvrde iz Microsofta, a moći će i deaktivirati svoj broj ukoliko ne žele da ih drugi korisnici servisa nađu preko broja mobitela.

Skype 5.0 se može besplatno preuzeti iz Google Play trgovine za Android pametne telefone i tablete

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here