Nakon velikih gubitaka u posljednje vrijeme, Samsung je odlučio smanjiti proizvodnju pametnih telefona za čak 30 % i na taj način pokušati pokriti gubitke.

Prema posljednjim podacima prodaja Samsungovih smartphonova ove godine u usporedbi s prošlom je pala za 60 % s toga ni ne čudi ova odluka čelnih ljudi iz južno-korejske tvrtke.

Samo u posljednje 3 godine Samsung je plasirao na svjetska tržišta 190 novih modela, među kojima su i hvale vrijedni Samsung Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy Note 4, kao i niz low i mid-range uređaja poput Galaxy Younga 2, Galaxy Corea LTE i Galaxy Grand Nea.

Usporedbe radi recimo da je u istom razdoblju Nokia za Microsoft proizvela 23 Lumia uređaja s Windows 8/8.1 operativnim sustavom, dok recimo još jedan tehnološki gigant Apple je izbacio svega dva nova modela iPhonea svake godine.

Osim reduciranja ukupnog broja modela, Samsung će pokušati iste komponente ugrađivati u što više modela pametnih telefona kako bi uštedio na troškovima proizvodnje. Ovo dijeljenje zajedničkih komponenti će najvjerojatnije biti značajnije izraženo kod low i mid range uređaja, no neke komponente bi mogli dijeliti i flagship uređaji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here