Samsung Galaxy Young 2 prednja i stražnja strana uređaja

Prošlogodišnji Galaxy Young je kod nas bio jedan od najprodavanijih pametnih telefona u low-budget segmentu, a ove ovo ljeto je predstavljen i njegov nasljednik Samsung Galaxy Young 2, koji je odnedavno postao dostupan na domaćem tržištu i tržištima u regiji.

Young 2 bi se mogao svidjeti mlađoj populaciji i Android početnicima, prvenstveno zbog cijene koja se kreće oko 750 kn.

Galaxy Young 2 – Značajke

U odnosu na prošlogodišnji model, specifikacije se nisu značajnije mijenjale, dijagonala zaslona je malo narasla – na 3,5 inča, dok je rezolucija ostala ista – 320 x 480 px, pa je samim time gustoća nešto niža 165 PPI.

I dalje je unutar kućišta 1 GHz single-core procesor, koji sada minimum na pametnim telefonima, dok je radna memorija smanjena s 768 MB na 512 MB. Možda je razlog ovome aktualni Android KitKat 4.4 OS, koji troši dosta manje resursa u odnosu na Android 4.1 koji se nalazio na originalnom Galaxy Youngu.

Za pohranu podataka na raspolaganju vam je 4 GB prostora koji se može proširiti putem SD kartica maksimalnog kapaciteta do 32 GB.

Kamera je vrlo loša, svega 3.15 MP, što je bio standard prije nekoliko godina. Nažalost, mnoge će razočarati i nedostatak prednje kamere.

Unatoč većem zaslonu dimenzije se nisu mnogo mijenjale, jer sada zaslon zauzima veći dio prednjeg dijela uređaja. Dimenzije su 109.8 x 59.9 x 11.8 mm, dok je težina 108 g.

Konkurencija

U ovom tržišnom segmentu je možda se vodi i najveća borba, a kao alternativu Samsung Galaxy Youngu 2 možemo izdvojiti HTC Desire 200, Alcatel M’Pop i Sony Xperiu E.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here