Samsung Galaxy Grand Neo

Samsung Galaxy Grand Neo je stigao na domaća tržišta bez prethodnih pompoznih najava, a mogao bi se usporediti s prošlogodišnjim modelom Samsung Galaxy Grand, jer se,  po dimenzijama, radi o vrlo sličnom modelu. Dakle, ovaj pametni telefon je namijenjen svima onima kojima je Galaxy S5 preskup, a željeli bi imati uređaj s relativno velikim zaslonom po pristupačnoj cijeni.

Specifikacije

Dijagonala zaslona uređaja je i više nego solidnih 5 inča, rezolucije 800 x 480 px, kakavu ima i Galaxy Core Plus što daje mršavih 186 PPI. Dojma smo da bi zaslon mogao imati i malo veću rezoluciju, no s obzirom na cijenu, većina neće imati pritužbi na kvalitetu prikaza. Ostale hardwareske specifikacije su na vrlo solidnoj razini, quad-core procesor na 1.2 GHz i 1 GB radne memorije su sasvim dovoljni za prosječnog korisnika. Za pohranu podatka kupci mogu odabrati verzije s 8 GB, odnosno 16 GB prostora, koji se može proširiti putem SD kartica kapaciteta do 64 GB. Dimenzije Galaxy Grand Neo su 77.1 x 143.7 x 9.6 mm, dok je težina 163 g (s baterijom).

Možda najveći nedostatak na ovom smartphoneu je kamera od svega 5 MP, koja doduše ima LED osvjetljenje, no nema optičku stabilizaciju slike. Tu je i prednja VGA kamera (0.3 MP) za video pozive. Kao i kod većine uređaja iz Samsung Galaxy serije i ovome se može odvojiti stražnji poklopac kako bi se zamijenila baterija ili umetnula micro SD kartica. Baterija ima kapacitet 2100 mAh. Za sve one koji koriste više mobilnih operatera tu je i podrška za dvije SIM kartice.

Operativni sustav i cijena

Što se tiče softwarea, Galaxy Grand Neo dolazi s Android 4.2 Jelly Beanom, i u ovom trenutku nema službene najave da bi trebala stići nadogradnja na noviju verziju operativnog sustava. Cijena bi mogla biti jedan od aduta Galaxy Grand Neo-a. Kod domaćih mobilnih operatera uređaj se prodaje za nešto više od 2 000 kn u slobodnoj prodaji, što i nije previše s obzirom da se radi o quad-core procesoru i velikoj dijagonali zaslona. Kao alternativu u ovom cjenovnom rangu možete pogledati i HTC Desire 500, koji ima manji zaslon, no i bolju kameru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here