Samsung Galaxy Core LTE prednja strana

Samsung u svojoj seriji Galaxy Core ove godine izbacio je već nekoliko uređaja. Radi se o budget friendly uređajima, a jedan od njih je Galaxy Core LTE, koji je predstavljen početkom ove godine, a od ljeta je stigao u ponudu nekoliko domaćih mobilnih operatera.

Samsung Galaxy Core LTE – Hardware

Galaxy Core LTE ima 4.5 inčni PLS zaslon rezolucije od 540 x 960 px, odnosno 245 PPI. Ispod poklopca nalazi se dual-core procesor na 1.2 GHz i solidnih 1 GB radne memorije, dakle 256 MB više u odnosu na još uvijek vrlo prodavani Galaxy Core Plus model. Za grafičke operacije zadužen je PowerVR SGX544 grafički čip koji omogućava i igranje igara.

Za pohranu podatka vlasnici imaju na raspolaganju 8 GB interne memorije + do 64 GB memorije na microSD kartici. Od 8 GB interne memorije korisnik na raspolaganju ima 4 GB, a ostatak zauzima Android operativni sustav i Samsungove aplikacije.

Ostatak hardwareske specifikacije uključuju 5 MP glavnu kameru s LED osvjetljenjem, koja može snimati i video zapise u 720p kvaliteti, a Galaxy Core LTE je opremljen i s prednjom kamerom VGA (0.3 MP) rezolucije.

Samsung Galaxy Core LTE stražnja i bočna strana

Iz naziva uređaja možemo zaključiti da je osim standardnih konekcija (3G, Wifi, Bluetooth) ovaj model opremljen i s LTE konekcijom što je prava rijetkost kod uređaja u ovom tržišnom segmentu. Dimenzije su 132.9 x 66.3 x 9.8 mm, a uređaj teži 137 g, dok mu je kućište napravljeno od kvalitetnog polikarbonata.

Software i cijene

Samsung Galaxy Core LTE dolazi s sada zastarjelim Android 4.2.2 operativnim sustavom i Samsungovim TouchWiz sučeljem, kao i s nekoliko već dobro poznatih aplikacija S Voice, S Planner i S translator.

Galaxy Core LTE bi mogao biti zanimljiv prvenstveno onima koji žele koristiti 4G internet vezu, jer je jedan od najjeftinijih uređaja koji posjeduju ovu vrstu konekcije. Cijena uređaja kod domaćih mobilnih operatera je oko 1500 kn bez ugovorne obveze, a kao alternativu  možete pogledati Galaxy Core 2, HTC Desire 500 ili Sony Xperia M2 modele.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here