Aplikacija za mjerenje krvnog tlaka na Samsung Galaxy pametnom satu

Samsung je potvrdio kako je od ministarstva sigurnosti hrane i lijekova Južne Koreje dobio dozvolu za instaliranje Samsung Health aplikacije i na svoje pametne satove.

Nova verzija aplikacije će, između ostalog, imati i mogućnost praćenja krvnog tlaka i biti će dostupna na novim Galaxy Acive 2 pametnim satovima.

Za točnost podataka potrebno je kalibriranje s standardnim tlakomjerom prije korištenja, a isti proces će se trebati ponoviti svaka četiri tjedana kako bi podaci bili točni.

Pametni sat će koristiti tehnologiju analize pulsnog vala koja će biti uparena s senzorima za praćenje rada srca koje imamo na aktualnim modelima.

Povišeni krvni tlak jedan od većih uzročnika smrti u svijetu i povećava rizik od moždanog udara, bolesti srca i bubrega. Samsungovi eksperti pojašnjavaju da će uz pomoć ovih satova korisnici moći bolje konstantno pratiti krvni tlak i na taj način dobiti važne informacije bitne za zdrav život.

Osim Samsunga još neke tvrtke bi trebale koristiti ovu tehnologiju na svojim nosivim uređajima, no trenutno dostupno modeli neće dobiti ovu opciju.

Nova generacija Galaxy Watch Active pametnog sata bi trebala izaći u trećem kvartalu ove godine, a dobra vijest je da će i prethodne generacije dobiti svoju inačicu Samsung Health aplikacije.

Naravno, raspoloživost će varirati ovisno o državi jer za korištenje ove tehnologije tvrtka će morati dobiti dozvolu regulatornih tijela svake države.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here