Facebook ikona na telefonu

Cambridge Analytica je iskoristila podatke 21 517 Hrvata, a da li ste vi među njima to možete provjeriti na ovoj stranici dok ste logirani na svoj Facebook račun. Iako je Facebook je već počeo s slanjem obavijesti svim korisnicima kojima su zlouporabljeni osobni podaci male su šanse da ste već stigli na red, pa na gornjem linku tu možete napraviti ručno.

Facebook je priznao da postoji mogućnost da je Cambridge Analytica došla do osobnih podatka preko 87 milijuna korisnika putem aplikacije „This Is Your Digital Life“. Ti podaci su korišteni za bolje plasiranje oglasa u političkim kampanjama, no korisnici nisu bili obaviješteni da ih dijele s Cambridge Analyticom. Sada je tvrtka u velikoj ofenzivi kako bi vratila povjerenje milijardu korisnika ove društvene mreže diljem svijeta.

Nedavno su uvedene dodatne restrikcije prema aplikacijama, a korisnicima se na vrhu stranice obavijesti pokazuje poruka da provjere kojim aplikacijama daju pristup svom profilu na Facebooku, što se također može provjeriti na navedenoj stranici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here