Facebook login na mobitelu

Prema podacima koje je objavio sam Facebook incident s krađom osobnih podataka možda ipak ima veće razmjere nego što se u početku govorilo. Procjenjuje se da broj korisnika kojima su otuđeni podaci mogao biti preko 87 milijuna.

Uglavnom se radi o računima korisnika iz SAD-a (81.6%), dakle svega 16% korisnika je iz ostalih država među kojima su Filipini (1.4%) , Indonezija (1.4%) i Velika Britanija (1.2%). Facebook je također naveo da se radi o maksimalnom broju računa koji s kojih su ukradeni podaci, no da bi stvarni broj mogao biti i manji.

Kako se u budućnosti ne bi događali ovakvi sigurnosni propusti ova društvena mreža uvodi čitav niz promjena. Prvo aplikacije treće strane neće moći vidjeti popise gostiju u stranicama nekog eventa. Drugo Android verzije Messengera i  Facebook Litea će čuvati poruke i podatke o pozivima maksimalno godinu dana.

I najvažnije da će se uskoro na vrhu stranice novosti pokazati obavijest u kojoj se korisnici upozoravaju da pregledaju koje sve aplikacije imaju pristup njihovom Facebook računu. Ova značajka je i sada dostupna u samim postavkama, no većina ljudi to i ne kontrolira. Više informacija o novim promjenama na Facebooku možete naći ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here