Rooms aplikacija za chat

Facebook Creative Labs je izbacio još jednu mobilnu aplikaciju za slanje tekstualnih poruka odnosno chat, pod nazivom Rooms. Ovakvi servisi su bili vrlo popularni prije 10-ak i više godina, gdje su korisnici mogli potpuno anonimno chatati  međusobno putem se u virtualnih soba.

Mobilna aplikacija Rooms služi upravo za to, no na vašem mobilnom uređaju, a trenutno je dostupna iOS korisnicima. Iako je aplikaciju napravila ekipa iz Facebooka, ona je potpuno neovisna od te društvene mreže, a za pristup je dovoljno se registrirati putem email adrese.

Za razliku od prastarih servisa koji su podržavali isključivo tekstualne poruke, putem Roomsa korisnici će moći dijeliti i foto i video sadržaje.

Na službenom blogu aplikacije stoji kako su prvi korisnici već napravili nekoliko soba s različitim temama poput sobe za fotografije ili sobu za jela, a postoji čak i soba pod nazivom “Kicks From Above” koja prikazuje fotografije cipela na različitim mjestima.

Svaki korisnik će moći kreirati i vlastite sobe i pozvati prijatelje da se pridruže. Svojim sobama možete dodati naslovnu sliku, odabrati njen dizajn i napisati opis.

Kao jednu od prednosti u odnosu na sadašnje chat servise (Whats app, Skype, Viber) mogla bi biti zaštita privatnosti, jer osim nadimka (nicknamea) drugi korisnici ne moraju znati nikakve informacije o vama. Nadimak se može i mijenjati za svaku od soba, tako da za pristup jednoj sobi možete koristiti jedan nadimak, a za pristup drugoj skroz drugi. Trenutno nije objašnjeno da li je moguće koristiti neograničen broj nadimaka ili ipak postoji neki limit.

Ne sumnjamo da bi ovakva vrsta aplikacije u današnje vrijeme mogla postati veliki hit, pogotovo kad iza nje stoji popularni Facebook.  Rooms možete preuzeti s App Storea, dok se verzija za ostale mobilne platforme očekuje uskoro.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here