Reason Core Security početni prozor

Reason Core Security je relativno novi program čija je glavna namjena uklanjanje malwarea, adwarea i ostalog neželjenog softvera s računala.

Kao i Malwarebytes Anti-Malware i ovaj program ima svoju besplatnu verziju koja ne nudi zaštitu računala u stvarnom vremenu, no može poslužiti za povremena skeniranja operativnog sustava, ali ne može zamijeniti klasični anti-virus sustav kao što su Avast ili AVG. Također, besplatna verzija sadrži i trial u trajanju od 30 dana u kojem možete koristiti sve značajke Reason Core Securitya uključujući i zaštitu u stvarnom vremenu.

Instalacijska datoteka zauzima svega 4 MB, a sama instalacija traje vrlo kratko. Nakon instalacije se pokreće provjera kompatibilnosti.

Postoje tri načina skeniranja brzo (Quick scan), skeniranje cijelog sustava (Full scan) ili prilagođeno (Custom scan) gdje je moguće odabrati one mape ili particije koje želite uključiti u skeniranje.

Od dodatnih opcija u programu tu je Bundle protection modul koji vas štiti od neželjenog adwarea koji dolazi u paketu s raznim besplatnim programima poput raznih alatnih traka za web preglednike.

Nadalje, tu je modul za uklanjanje instaliranih programa odnosno unistaller, modul za podešavanje programa koji se podižu s operativnim sustavom, modul za pregledavanje i uklanjanje instaliranih dodataka za web preglednike (Browser addons), Remediation modul za resetiranje raznih postavki u sustavu i web preglednicima na zadane.

Remediation prozor

U postavkama možete podesiti  da li želite da se Reason Core Security podiže s sustavom i uključiti tihi način da vas program ne ometa dok se izvodi skeniranje. Besplatnu verziju, kao i komercijalnu, možete nabaviti na službenim stranicama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here